Pagina's

woensdag 13 augustus 2014

Een nieuwe portemonnee

Ruim 3 jaar geleden maakte ik een fijne portemonnee. Die was nu echt aan vervanging toe want de stof was smoezelig geworden en er zaten wat gaatjes in. Omdat het model me goed beviel, maakte ik weer dezelfde.
De stof die ik voor de buitenkant gebruikte, is lekker stevig, vlieseline is dan niet nodig. De portemonnee loopt aan de bovenkant een beetje naar buiten. Dat komt doordat ik langs de verlenging van de rits heb genaaid, die had ik achteraf gezien beter wat smaller kunnen maken. Volgende keer beter...

Bij de roze rits aan de voorkant ziet het er gelukkig een stuk beter uit.

Ik maakte weer 2 vakjes voor pasjes. Als extraatje naaide ik aan de binnenzijde een eekhoorntje. Jammer genoeg naaide ik de vakjes aan de verkeerde kant van de portemonnee. Ik had m'n hoofd er blijkbaar niet helemaal bij. Weer een les voor over 3 jaar, dan maak ik vast weer zo'n portemonnee.

4 opmerkingen:

  1. Wat een lief stofje met eekhoorns! Je kunt weer geld gaan uitgeven :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat knap dat je zelf een portemonnee kunt naaien. Ik vermijd het altijd om ergens een rits in te zetten moet ik je bekennen. Heel soms doe ik het, als ik er echt niet onderuit kan. Erg hè? Ik koop al wel jaren een zelfde portemonnee. Soms koop ik er twee tegelijk omdat ik bang ben dat ze ooit uit de handel zullen gaan. Dank voor je leuke bijdrage op mijn blog gisteren. Ik weet welke gansjes je bedoelt! Mijn zusje had ze ook. Ik kan me voorstellen dat je ze niet wegdoet :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, die is mooi zeg! Leuk zo'n extra detail aan de binnenkant...

    BeantwoordenVerwijderen