Pagina's

donderdag 14 februari 2013

Wat doen wij nou de hele dag?

(speciaal voor Kyra, en alle andere mensen die benieuwd zijn wat wij de hele dag doen op de boot)

Laat ik maar bij het begin beginnen.
's Ochtends worden de kinderen rond 8 uur wakker. Omdat er een netje voor hun bed hangt, kunnen ze er niet zelf uit. Ik haal ze uit bed en de dames gaan dan aan tafel spelen en soms verhuizen ze met speelgoed en al weer richting bed.

Ik kruip er dan weer even in en ik probeer voor 10 uur uit bed te komen. Ik ben vreselijk slecht in opstaan. Adger gaat er meestal wat eerder uit dan ik. Als ik uit bed ben dan gaan we ontbijten. Dat doen we eigenlijk nooit buiten. Overdag is het wel lekker weer maar de wind blijft fris, zeker 's ochtends.

Als er boodschappen gedaan moeten worden dan doen we dat meestal aan het begin van de ochtend. Dat doen we lopend. Toen we de buggy nog hadden, konden we die gebruiken om zware tassen op te leggen en aan te hangen. Nu die er niet meer is, nemen we wat minder mee. Als we een auto huren dan slaan we groot in, vooral wat betreft pakken drinken, melk, flessen water en ander zwaar en houdbaar spul. We huren op elk eiland een keer een auto, als we zonder auto zitten en we hebben veel nodig dan nemen we een taxi terug (nog maar een paar keer voorgekomen).

's Middags maken we vaak een wandelingetje, gewoon in de buurt van de haven of de ankerplek waar we liggen. Soms dus in combinatie met een bezoekje aan de supermarkt. Af en toe gaan we naar het strand. Noa en Sophie mogen met van die vlindertjes om hun armen bij het water spelen. Als ze wat koud worden gaan we zandkastelen bouwen.

Iets waar ik een hele dag mee bezig kan zijn is de was. Gelukkig kost het me niet een hele dag maar ik probeer het wassen over de dag te verdelen, dan lijkt het minder werk. Alle was doe ik aan boord met de hand, dat probeer ik 1 keer per week te doen. In het begin gebruikte ik regelmatig een wasmachine als we in een haven lagen. Maar aangezien je daar al gauw 5 euro per was voor betaald en het er lang niet altijd schoon uit komt, doe ik het met de hand. Met een stick ossengalzeep en een nagelborstel krijg ik bijna alle vlekken uit de kleding (vooral bij de kinderen wordt er wat afgevlekt).


Een handwas doen kost tijd. Ik heb 3 grote tobbes en daar zet ik meestal 's avonds de was in om in te weken. De dag erna fijn spoelen, spoelen, spoelen. En ophangen. Er gaat snel 3 uur tijd in zitten. Maar dan heb je ook wat.

Aan het eind van de middag ga ik koken en om 6 uur staat het eten op tafel. Ook dan eten we weer binnen. De kinderen hebben daarna nog wat tijd om te spelen en dan gaan ze om 8 uur naar bed. 's Avond spelen Adger en ik een spelletje of kijken we naar een film op de laptop. Dat laatste kan fijn in combinatie met m'n hexagoontjes-quilt. En dan gaan we (meestal te laat) op bed.

Dit was zo'n beetje een doorsnee dag op de boot. Natuurlijk valt er veel meer te vertellen over het leven aan boord, dit is een korte samenvatting. Als er vragen zijn over iets specifieks dan hoor ik het graag.

Ik zal binnenkort weer wat fotootjes van m'n quilt plaatsen. De afgelopen week heb ik er niets aan gedaan. Maar het schiet lekker op, het gaat sneller dan ik had gedacht.

5 opmerkingen:

 1. ohhh super relaxt, en wat een moed voor jouw was zeg dat ga ik je met vier kids niet nadoen want dan denk ik dat ik de hele dag bezig ben.
  Veel liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja die was aan boord dat weet wat. Toen ik zo over jou wassen las moest ik meteen denken aan het eerste jaar dat we op vakantie waren met oudste dochter, toen 9 maanden oud. Ik was zo eigenwijs om gewoon katoenen luiers te gebruiken en dat tijdens de vakantie te blijven doen. Als we in een haven lagen was de hele boot versierd met van die witte lappen. Een bekijks wat we hadden dat wil je niet weten. Maar voor geen meter droog te krijgen dat ik toen toch maar overgegaan ben naar wegwerpluiers.
  Geniet van jullie mooie reis.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijk leventje lijkt me, en ja die was, ach je hebt alle tijd ...
  Mooi dat er ook nog gefröbeld wordt aan boord, veel plezier nog op jullie mooie zeilreis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen, maar als ik jullie foto's zie, vergeet je veel hoor ;-) Al die mooie indrukken die jullie opdoen! En die was, dat lijkt me niet zo leuk, maar ja, aan alle mooie dingen, zitten natuurlijk ook minder leuke kanten! Je quilt wordt prachtig!!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief dat je je dag speciaal voor mij zo beschrijft!
  Grappig dat die was zoveel tijd in beslag neemt, een beetje back to the basics eigenlijk. En ach, wat maakt een vlekje hier of daar eigenlijk uit, je kinderen maken een ervaring mee die de rest van hun leven bijblijft, toch?
  Hoe lang blijven jullie op één plek? Varen jullie rond de eilanden?
  Leuk dat je moeder binnenkort komt! Past dat allemaal nog op de boot?
  Veel plezier samen, liefs, Kyra

  BeantwoordenVerwijderen