Pagina's

donderdag 29 september 2011

Die liggen er warmpjes bij

Ik maakte gisteravond dit slaapzakje voor knuffels. Ik gebruikte een a4-tje als maat, het kussentje is 1/3 en het dekje is 2/3. Overal zit een laagje fiberfill tussen en het kussentje is 2 laagjes dik. Super leuk om te maken!

Vanmorgen bracht ik Noa naar de peuterspeelzaal, waarna ik met Sophie naar de Lidl ging. Daar kocht ik een overlock. Zometeen de handleiding eens doorlezen en vanavond wat oefenen op een lapje. Gisteravond in bed begon ik enorm te twijfelen of ik em zou kopen. Toch gedaan want ik weet dat ik anders enorme spijt krijg. Hopelijk ga ik er veel plezier van hebben!

maandag 26 september 2011

Ontmoetingsdag Dutch Swappers

Afgelopen zaterdag was de 4e bijeenkomst van de Dutch Swappers. Deze keer was het met 17 dames in het prachtige Eext. Vaste prik was het cadeautjesspel waarvoor iedereen 3 cadeautjes meebracht, handgemaakt of materiaal. Ik maakte oa deze etui en ik heb geen idee wie deze uiteindelijk mee naar huis heeft genomen. Ik was zo gelukkig om deze kussenhoes te bemachtigen. Gemaakt door Kyra, onze gastvrouw. Nu nog een kussen kopen wat erin past.
Het was een heerlijke dag met super fijn gezelschap!

Zondagochtend ging ik nog even snel naar het Stoffenspektakel waar ik me gelukkig in kon houden. Zoveel leuke stofjes waren er niet en ik heb eigenlijk al genoeg. Wel kocht ik een oude postzak, effen katoen en fleece. En toch een halve meter bedrukt katoen voor slabbetjes.

En dan vergeet ik nog helemaal m'n bestelling uit Hong Kong die we weer gezamenlijk deden met de Dutch Swappers. Susan nam alles mee.


maandag 19 september 2011

Meer slabbetjes

Het is zo leuk om deze slabbetjes te maken! Het is niet met een half uurtje klaar want er zit meer dan 2,5 meter biaisband aan. Die linksboven hebben we in gebruik en de rest is voor de verkoop, nog wel even strijken natuurlijk. Aankomende zaterdag ga ik naar het stoffenspektakel en dan zal ik wat effen katoen voor de achterkant kopen en dan kan ik verder knippen en naaien.

vrijdag 16 september 2011

Heerlijk weer!


Het was vandaag heerlijk weer dus ging ik samen met de kinderen naar De Overtuin. Dit weekend zijn we met z'n 3tjes want manlief is zeilen met z'n vader.

Laatst maakte ik deze dumpling. Erg leuk om te maken maar de afwerking aan de binnenkant met biaisband is niet naar tevredenheid gelukt. Ik hou toch meer van een voering die helemaal is afgewerkt, zonder biais. Daarnaast is het tasje wat scheef. M'n moeder heeft haar telefoon er nu in dus is het tasje goed terecht gekomen.

maandag 12 september 2011

Een fijne slab

Toen Sophie werd geboren kreeg ze van m'n moeder een slab uit Zweden. Het is een soort schortje wat je in de nek en op de rug vast kan strikken. Ik maakte deze slab na omdat het gewoon een super fijn model is. Het origineel heeft ook nog een opvangzakje, dat maakte ik niet. De stofjes die ik gebruikte zijn van de Ikea, de achterkant is oranje. Echt een super snel project, al was ik een beetje aan het rommelen met het aanzetten van de biaisband omdat de onderdraad ging lussen. M'n naaimachine is toe aan een grote beurt.

vrijdag 9 september 2011

Haaknaaldenrol

Van Rachel kreeg ik een boekje met breipatronen en voor haar maakte ik deze haaknaaldenrol. Ze houdt van  felle kleuren dus gebruikte ik 2 gebloemde stoffen en de schattige roodborstjes. Ik heb heel wat fotootjes van haaknaaldenrollen/-etuis bekeken en heb dit er uiteindelijk van gemaakt. Erg leuk om te doen!maandag 5 september 2011

Weekendje Hoorn

Afgelopen weekend zeilden we naar Hoorn. Een nacht voor anker en een nacht in de binnenhaven. We lagen gelukkig bij het park waar we met de kinderen hebben gespeeld. Op de markt kocht ik 2 meter tricot wat ik toevallig zag liggen. Ik wilde het al eens op internet bestellen maar de verzendkosten waren me te hoog. Nu nog een patroontje zien te vinden van een tricot jurkje voor de kinderen.


Het boekje ruilde ik met Rachel. Het is een boekje met breipatronen, ik ben nog niet zo bedreven in het haken van diertjes dus ga ik dit proberen! Ik ga deze week aan de slag om iets leuks voor Rachel te maken.