Pagina's

dinsdag 16 november 2010

Sophie slaapt!

Eindelijk, na poging 4 slaapt Sophie! Het is al geen middagdutje meer want het is al 2 uur geweest. Noa zal zo wel weer wakker worden. Het loopt niet volgens plan.

Sophie sliep altijd goed maar kon wat moelijk in slaap komen. De eerste maanden sliep ze in de kinderwagen naast ons bed. In slaap wiegen was dan geen probleem. Toen ze in haar ledikantje ging slapen was dat wel lastig. We legden haar soms in de wipstoel en als ze dan sliep, legden we haar terug in bed.

Haar middagslaapjes heeft ze tijden doorgebracht in de wipstoel in de woonkamer. Dat ging prima toen ze nog klein was. Nu kan ze uit de wipstoel kruipen en gebruikt ze het meer als speeltoestel. 's Avonds sliep ze ook in de wipstoel en als we op bed gingen, legden we haar slapend op bed. De wipstoel wordt nu dus niet meer gebruikt.

Sophie is nu een 'grote meid' en moet net als haar zus ook gewoon in bed kunnen slapen. Tussen de middag gaat dat op een enkele keer na erg goed. Vandaag ging het dus niet goed. 's Avonds gaat het op een enkele keer na niet goed. Ze staat dan in bed te huilen, wil haar speen en zelfs haar beer niet. Dus maar weer mee naar de woonkamer. Een tijdje later weer proberen om haar op bed te leggen en dan slaapt ze meestal snel. We hebben 1 of 2 keer geprobeerd om haar in bed te laten. Ze huilde toen een half uur lang en dat vond ik meer dan genoeg. Slapen doet ze dan niet. Het komt vast wel goed...

1 opmerking:

  1. Ja kinderen slapen niet zo maar. We hebben al twee jaar slaapproblemen met onze oudste. Die is midden in de nacht gewoon zo'n twee uur wakker...
    Hoop dat Sophie snel leert om in haar bedje te slapen, sterkte ermee

    BeantwoordenVerwijderen